Saturday, 7 January 2012

Cara Print Screen ?




Korang tahu tak nak Print Screen tu macam mana? nak saya ajar ? boleh.. tapi sebelum tu korang kena follow and tahu print screen tu apa? nak juga saya tunjuk? takpelah..


 Print Screen Macam kat atas tu .. ada faham?


Korang Tekan dekat keyboard korang tu .. Like This





Dah ? Kalau dah korang pergi Paint .. then decorate lah cantik 2 apa yang korang nak buat tu.. nak tambah text ker apa ker suka hati lah ..
Sebelum tu .. Macam mana nak letak gambar yang korang Print Screen tu dekat Paint ? senan .. korang tekan Ctrl atau Control Key korang tu..
Tak tahu Ctrl punya button dekat keyboard kat mana? Huh. Takpe. Saya Tolong :)
Macam Gambar kat bawah ni eh.





Kira dekat tepi keyboard korang tu. Senang Kan?


Then tekan CTRL tu sambil tekan V .. kira macam ni lah.. Ctrl + V


decorate apa korang nak.. then klik save ..  :)


Tamat !

0 comments:

Post a Comment