Tuesday, 24 January 2012

My mom punya story!

Baby ? Erk .. tak mo lah.. cukuplah dah ada 3 orang adik .. campor dengan saya 4 orang .. taknak baby!


v(=.=)v Peace!

                                                                              


v(=.=)v .. Hye ! kita peace ek ? (peace tu aman la weih ) kesian kau kan .? Peace to pon tak tahu.. (Aku pon tak tahu ,*tak sure sangat* ) K lah.. nak buat blog untuk 6 Ixora 2012 .. kelas aku! Bubai ! 

Monday, 23 January 2012

Weyh..

Truly dari hati , aku nak kata , aku sayang gila best  freind lama aku .. dulu jer kita best freind , sekarang ? kita hanya freind ..
                                                     Kenapa ?
Since year 4 , kitaorang rapat .. then kitaorang berjanji nak jadi best freind forever , dia selalu tolong kalau ada benda yang tak kena , One Day , dia kena fitnah ,time tu ramai gila lelaki suka dia , ada sorang budak lelaki kata kat kawan dia ' We , kau tengok mata ******* tu.. Cantik gila kan ? ' nama best freind saya tu kena private kan .. Sorry ek ..? ok , back to stories between me and my best freind , then, freind to the boy who say that my best freind eyes is beutiful watch from they places to us ( me n my bestfreind ) , the freind to the boy watch my bestfreinds eye with using his telescope .. two boy who loved my best freind watch Adam (his name who ask his freind name Amir to watch ******* eye ) and Amir .. they seriously naughty boy and make defamation ( translete to malay : Fitnah ) that say Amir watch breast of ******* .. (maaf , terkasar bahasa ) .. 1 classes fussed about Amir and ******* .. then ******* cry and ran go to toilet .. i follow ******* to toilet and 'pujuk' and ask to use my tissue to wrap the waters point .. She stop crying .. i ask ******* to follow me back to class .. .............................................


                                                        Then ?
Year 2011 .. dia ada best freind baru .. dia lebih rapat dengan best freind dia , rasa masatu macam nak nangis jer.. i'm JEALOUS ok? siapa tak jelezzzzz! i try to find best freind more better than dia.. Siti Hajar nama yang i try to make her be my best freind, tapi kami tak rapat .. Guru kelas 5 Ixora(my class) buat rombakan tempat duduk .. bila dah buat .. Saya akhirnya dapat best freind baru ... bukan sorang .. 4 Orang yang more better than ******* .. Sampai sekarang best freind baru tu selalu rapat dengan i .. Love them !!!   (♥♥,) to *******,  v( ‘.’ )v Peace ! aku dapat best freind baru! 


                                                     Tamat .. 







To ******* ,


To Lea , Liliy , Laila , Hamada (my new bestfreind)




Saturday, 21 January 2012

Milia Kamilia  ..
 Hye Korang.. sorry ..post ni , saya cuba nak tag nama.. jadi ke takni..? klau jadi.. alhamdulliah.. klau tak..? nauzzubillah..

Friday, 20 January 2012

Tell Me Something I Don’t Know – Selena Gomez Lyrics & Listen

Tell Me Something I Don’t Know – Selena Gomez Lyrics & Listen

What is 'Trimas?'

Hye Awak di sana ..  :)
Trimas eh.. Epppp.. aapa tu trimas..? korang tak tahu..? Takper .. sekali lagi saya tolong awak.. :) saya tahu saya baik.. :D
Trimas ===>> Terima Kasih . = (T)e(rima) Ka(s)ih = Trimas .. :)

Sunday, 15 January 2012

Alvin & The Chipmunks 3 :)

Hohoho..  Gelak Serious macam Santa Claus plak.. hihihi.. :D
Alvin & The Chipmunks 3 serious best gilerrr..!
Huh.. Tak Bosan tengok cerita tu.. :)
Banyak lagu yang boleh belajar.. (tu tujuan saya tengok cerita tu..)
K lah.. Bubaiiii. :)

Ombak Rindu :')

Sedih sangat.. menangis - nangis tengok Ombak Rindu ..Sedih Gila gila.. Huarghhhh.. kenapa tetiba mengantuk ni..? Oklah Bubai..

Saturday, 14 January 2012

:/ UPSR .. Cehr. takut!!

UPSR 2012. tahun nilah! takut gila.. untuk pengatahuan korang di sana. tahun ni saya ambik UPSR.. so kena study lebihlah.. tak percaya? umur saya 12 tahun . tahun ni lah.. so .. bulan 9 ni kena siap sedia lah.. adomak aiii.. tahun ni rasa macam still year 5.. kita boleh enjoy, rilekss2.. huih.. bestnyer.. oklah .. dah tak ada idea nak tulis.. yes.. i know. post ni tak interesting pon.. (ek eleh.. ) post sebelum ni pon tak interesting.. Oklah.. Bye.!

Saturday, 7 January 2012

Cara Print Screen ?




Korang tahu tak nak Print Screen tu macam mana? nak saya ajar ? boleh.. tapi sebelum tu korang kena follow and tahu print screen tu apa? nak juga saya tunjuk? takpelah..


 Print Screen Macam kat atas tu .. ada faham?


Korang Tekan dekat keyboard korang tu .. Like This





Dah ? Kalau dah korang pergi Paint .. then decorate lah cantik 2 apa yang korang nak buat tu.. nak tambah text ker apa ker suka hati lah ..
Sebelum tu .. Macam mana nak letak gambar yang korang Print Screen tu dekat Paint ? senan .. korang tekan Ctrl atau Control Key korang tu..
Tak tahu Ctrl punya button dekat keyboard kat mana? Huh. Takpe. Saya Tolong :)
Macam Gambar kat bawah ni eh.





Kira dekat tepi keyboard korang tu. Senang Kan?


Then tekan CTRL tu sambil tekan V .. kira macam ni lah.. Ctrl + V


decorate apa korang nak.. then klik save ..  :)


Tamat !

Friday, 6 January 2012

I'm Ixorians .. :)

Daripada kelas darjah 5 saya berada dalam Ixora.. 6 pon sama .. Ixora year 2011 and 2012 bezaa sesangat! nak tahu kenapa? esok eh? Janji!